deneme

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en de funderingsmuren. Deze kunnen aan het einde van de winter ijskoud zijn. Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het enige isolatiemateriaal dat deze warmtestraling trapsgewijs tot vrijwel nul reduceert. Daarbij is dit het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld. Dat maakt het ideaal voor bij het verwerken in krappe kruipruimtes. Wat deze Thermoskussens echter nog meer een logische keuze maakt, is dat deze kussens beter isoleren dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke methode van isoleren. Door de thermosfles methode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het Thermoskussen is het enige vloerisolatiemateriaal met DUBO-Keur. Met dit materiaal is in Nederland nu 38 jaar praktijkervaring opgedaan.

Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor:
✓ vloeren die nog niet zijn geïsoleerd
✓ vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd
✓ vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie

De afkoeling door de vloer is in Nederland altijd sterk
onderschat.  De Siberische koudegolf in begin 2018 heeft dit laten zien. Vloeren waren niet of nauwelijks warm te krijgen. De meeste isolatiematerialen vielen door de mand omdat ze alleen de warmtestroom door de vloer afremmen, maar niet de warmtestraling naar de ijskoude kruipruimte.  TONZON Thermoskussens elimineren wel als enige vloerisolatiemateriaal deze warmtestraling van de vloer tot vrijwel nul.

Hoe maakt tonzon de lucht warmer erboven?

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig:
het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem met een kamerbrede stevige folie op de bodem en het isoleert de vloer perfect met Thermoskussens. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is ook de lucht onderin de woning warmer daardoor is er veel minder kans op schimmel en huisstofmijten. Onderstaand filmpje laat zien hoe de vloer warmer wordt dan de lucht erboven, een fenomeen dat deskundigen aanvankelijk voor een raadsel plaatste.

  • Nieuwe woningen worden in Nederland nog steeds gebouwd met EPS geïsoleerde betonvloeren boven een vochtig gat in de grond. Het EPS straalt voortdurend warmte uit naar de kruipruimte en omdat de vloer nooit helemaal luchtdicht kan worden gemaakt, wordt permanent vochtige lucht aangezogen uit de kruipruimte. Wanneer aan de norm in het Bouwbesluit wordt voldaan dan wordt onder standaard condities circa 1,3 liter vocht per dag aangezogen. Dit vocht moet door ventilatie weer worden afgevoerd en dat kost energie. De betonvloer is zwaar en door het permanente warmtelek aan de onderkant is hij moeilijk op temperatuur te krijgen/houden. Bij woningen met vloerverwarming blijft de verwarming vaak dag en nacht aanstaan. Is er geen vloerverwarming dan passen de mensen vaak nauwelijks nachtverlaging toe omdat het anders ’s ochtends te lang duurt voor de vloer weer op temperatuur is.
    Kortom een weinig duurzame oplossing.
    Door het aanbrengen van de Bodemfolie op de bodem van de kruipruimte kan er geen vocht meer uit de bodem de woning worden ingezogen. Het aanbrengen van TONZON Thermokussens tegen het EPS neemt het permanente warmte lek weg.
  • Vloeren: mensen die gewend zijn aan een houten vloer met Tonzon Thermoskussens en verhuizen naar een nieuwe woning met een betonvloer bespeuren een duidelijke achteruitgang in wooncomfort, ook als de betonvloer op papier goed geïsoleerd is. Kan het ontwerp nog worden aangepast, kies dan voor een houten begane
    grondvloer met het TONZON systeem. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook gezonder, goedkoper en veel milieuvriendelijker. De milieubelasting van een standaard betonvloer geïsoleerd met EPS is maar liefst tien keer zo milieubelastend als een houten vloer met TONZON. Is de betonvloer onvermijdelijk, pas dan TONZON Bodemfolie toe en breng alsnog TONZON aan onder het EPS.