Tonzon Bodemfolie en Thermokussens 1 en 3 kamers

Veel woningen zijn en worden nog steeds gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege een onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Met de lucht die wordt aangezogen wordt ook vocht en radongas meegevoerd dat uit de bodem ontwijkt. Wanneer voldaan is aan de norm uit het Bouwbesluit dan komt er onder standaard condities crica 1,3 liter vocht per dag de woning binnen. Dit vocht moet door extra ventilatie weer worden afgevoerd. Uit een brief aan de Kamer blijkt dat 30% van de nieuwe woningen bij oplevering al niet voldoen  aan deze eis die in 1993 is ingevoerd.  In deze woningen komt dus nog meer vocht naar binnen net zoals in veel woningen die zijn gebouwd voor 1993. TONZON Bodemfolie heeft een dampremming van μd= 130 m en een zeer hoge radonremming van D=(9.2±1.6).10¯¹²m²s¯¹.

De Bodemfolie wordt geleverd in  een groot aantal breedtes (2, 2½, 3, 3½, 4, 4½, 5, 6 en 7 meter zodat u ieder vak in de kruipruimte met één stuk folie kunt bedekken.

Bodemfolie: meet lengte en breedte van de vakken in de kruipruimte
reken per vak minimaal 80 cm langer en tenminste 50 cm breder dan de werkelijke afmetingen. Het folie moet namelijk wat ruimte overhouden om eventuele inklinking van de bodem op te vangen. Ook moet u bij het aanbrengen de randen omslaan. In de webshop geeft u het aantal meters op en het aantal decimeters. 14,4 m wordt dan 14 meter en 4 decimeter.
Noppenfolie: als er regelmatig water in de kruipruimte staat, breng dan eerst enkele banen noppenfolie aan. De noppenfolie is 1.50 m breed. Bij een vak van 4 meter breed zijn twee banen voldoende. U hoeft niet veel extra lengte of breedte te rekenen.
Foliepluggen: de bodemfolie wordt aan de funderingsmuren vastgezet met foliepluggen, dit is een paddestoelvormig plugje van 6 x 25 mm, dat wordt vastgezet met een kunststof plugje. U hebt voor elke 1m – 1,50 m een plugje nodig. De folieplugjes worden geleverd in zakjes van 20 stuks of in dozen van 200.

Recensie uitgelicht uit de grote verzameling op website van Tonzon

J van Steenwijk uit Eenrum meldt ons op 23 november 2017
Eindelijk een droge kruipruimte onder mijn EPS isolatievloer.

In onze kruipruimte was het altijd vochtig. Waterdamp stijgt op uit de zandlaag. Bovendien komt er tijdens langdurige regenval water door de funderingsmuur via de doorvoerleidingen van de riolering wat vervolgens in de bodem wegzakt. De vochtige lucht condenseert dan tegen de onderkant van de isolatiebroodjes (EPS) en vormt daar druppels. Afgelopen najaar was het best wel vochtig in huis. De relatieve luchtvochtigheid liep soms op tot boven de 80%, bij een vochtigheid van ver over de 90%, soms wel 98%, in de buitenlucht. Na wat gezoek op internet besloten we om toch wat te doen aan de opstijgende vochtige lucht onder de vloer. We zijn uitgekomen op TONZON bodemfolie omdat je daarmee een dampdichte kuip in de kruipruimte krijgt en het bovendien geen ingrijpend gebeuren is. De folie op maat besteld. Je betaalt weliswaar voor het op maat maken maar dat bleek het achteraf dubbel en dwars waard te zijn. Je kunt de baan die onder het kruipluik komt op de juiste plek leggen, ver genoeg tegen de funderingsmuur omhoog, vervolgens rol je het pakket af. Daarna kun je heerlijk droog over de foliebaan kruipen en het pakket verder afrollen. Daarna kunnen eventuele meerdere banen via de droge folie op de juiste plaats worden gelegd. Aangezien er best wel veel druppels van de broodjesvloer  (EPS) naar beneden vielen tijdens het leggen en het leggen van de folie daardoor toch wel een natte bedoening was, hebben we besloten om de folie eerst los te laten liggen. Wel goed tegen de wanden aan en alle rioleringsbuizen buiten de folie gehouden vanwege de condensdruppels die aan de buizen hingen. Al vrij snel merkten we verandering in huis. Dat is natuurlijk niet meetbaar. De luchtvochtigheid echter wel, en die daalde. Weliswaar niet spectaculair maar toch wel met ongeveer 5%. Na ongeveer twee weken was de luchtvochtigheid onder de vloer ongeveer 97%. Er hingen teveel druppels aan de onderkant van de  EPS broodjesvloer. Met een emmer en een spons, die veel water op kan nemen, op de rug de hele vloer aan de onderkant afgedept. Tot onze schrik bleek de totale hoeveelheid druppels, die aan het 96m2 vloeroppervlak hingen, 16 liter water op te leveren. De volgende ochtend was de luchtvochtigheid in de woonkamer met 15% gedaald, terwijl de luchtvochtigheid buiten boven de 90% was. In huis voelde de tegelvloer merkbaar warmer aan. De folie ligt nu alweer ruim vijf weken onder de vloer en is inmiddels vastgemaakt. De luchtvochtigheid in de kamer schommelt nu rond de 50% tot 55 % terwijl de hoge luchtvochtigheid van de buitenlucht slechts een minimale invloed heeft. Een bakje waarin ik nat zand, van onder de bodemfolie, had gedaan heb ik op de folie gezet. Dat was in enkele dagen, nadat ik de druppels van de vloer had gedept, poederdroog. De grijze funderingsmuren zijn inmiddels wit en het is in de kruipruimte nu zelfs stoffig.

Read more

Bodemfolie rond de afvoerleiding

PROJECT DESCRIPTION

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin suscipit convallis facilisis. Fusce lectus ex, pretium efficitur suscipit sed, faucibus vel elit. Sed eu vestibulum leo. Phasellus at quam id elit hendrerit semper feugiat id nunc. Morbi quis justo velit. Duis semper lacus scelerisque, aliquam leo quis, porttitor leo. Etiam lobortis dapibus libero vel porttitor. Nulla tempor elit nec feugiat tempus.

Nulla facilisis augue vel augue viverra, hendrerit vehicula lorem rutrum. Nunc scelerisque sed risus eget ultrices. Morbi lacinia mollis orci sed aliquet. Ut sed bibendum augue. Nullam pretium aliquam elit non sagittis. Proin consequat aliquet massa, non cursus mi euismod ac. Vestibulum hendrerit, sapien in tristique tristique, libero magna posuere massa, sit amet pretium felis eros non dolor.

In hac habitasse platea dictumst. Curabitur laoreet eros nec aliquam aliquam. Cras luctus nulla ac scelerisque fringilla. Ut convallis eget libero a feugiat. Suspendisse tempus nisl at nisl sodales euismod quis vitae metus. Praesent interdum tincidunt nibh finibus vestibulum. Etiam vehicula turpis nibh, id interdum turpis lobortis sed.

  • Clean and modern architecture
  • Eco friendly materials
  • Idea to final solution
PROJECT BACKERS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque nec erat erat. Integer blandit, nulla quis fermentum hendrerit, nisi diam viverra metus, porta semper est ipsum et sapien.

  • Halworks Ltd, inc.
  • Toms and family inc.
  • Bricks and woods ltd.
Read more