Kosten en Voordelen

We kunnen TONZON vloerisolatie heel betaalbaar aanbrengen omdat we zijn getraind in het werken in vaak krappe kruipruimtes en het materiaal waarmee we werken volledig opvouwbaar is.  In onderstaande tabel vindt u de richtprijzen die wij hanteren.

Oppervlak 25m2 30m2 35m2 40m2 45m2 50m2 55m2 60m2 61m2<
Richtprijs 1270 1375 1495 1650 1795 1920 2065 2220 37,-m2

Andere factoren die de prijs kunnen verhogen zijn een slechte toegang tot de kruipruimte, meerdere kleine vakken, veel leidingen en ophangbeugels, af en toe water in de kruipruimte (extra drijvend vermogen onder de Bodemfolie) en vocht/druppels tegen de onderkant van de vloer waardoor er in twee fases gewerkt moet worden. Als de kruipruimte opgeruimd moet worden of als u dit wilt, kost het ook extra.

Al het organisch afvalmateriaal dat op de bodem ligt, moet sowieso worden verwijderd.

TONZON vloerisolatie is de best werkende vloerisolatie die zelfs bij nieuwe woningen nog effect heeft en de prijs valt ook nog eens reuze mee. Het materiaal biedt vele voordelen: het is handig en mensvriendelijk te verwerken, ook in krappe ruimtes. Er zijn geen grote vrachtwagens nodig en het materiaal kan door elk luikje waar ook een mens door past.

Bovenstaande tabel geeft de richtprijzen voor het leveren en aanbrengen van het complete TONZON Vloerisolatiesysteem met Thermoskussens en Bodemfolie inclusief btw, opname- en voorrijkosten etc voor ‘normale’ kruipruimtes. Een normale kruipruimte heeft een werkhoogte van 50 tot 60 cm. Wanneer de kruipruimtes lager zijn dan kan het het nog wel worden uitgevoerd maar kost het extra tijd. Bij beton is een hoogte tot 45 cm nog mogelijk, bij EPS tot 40 cm en bij hout kan soms zelfs nog tot 35 cm hoogte worden gewerkt. Voor dergelijke krappe kruipruimtes wordt wel een extra toeslag gerekend. Dat kan ook gelden voor wanneer kruipruimtes hoger zijn want dan wordt liggend werken lastiger voor mensen die getraind zijn liggend te werken.

Wanneer u kiest voor vloerisolatie van TONZON, dan profiteert u van een aantal mooie voordelen:

✓ bespaar tot wel 40% op uw stookkosten
✓ faire prijs/prestatie verhouding

✓ meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
✓ een  hoger rendement op uw investering
✓ een woninggebonden echtheid- en garantiecertificaat met 10 jaar garantie

Het principe van de Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte  is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger: op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht -als de thermostaat lager staat- is de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer.

Dankzij de passieve vloerverwarming wordt een comfortabeler woonklimaat bereikt tegen lagere energiekosten. De vloer koelt ’s nachts minder af . In de ochtends is de kamer sneller opgewarmd. De Bodemfolie zorgt ervoor dat er vanuit de kruipruimtebodem geen vocht meer in de kamer komt. Niet alleen heeft u een veel frisser binnenklimaat, hoeft u ook minder te ventileren en dat scheelt energiekosten: Het klapraampje hoeft niet meer permanent open te staan om het vocht af te voeren dat uit de kruipruimtebodem permanent de woning wordt ingezogen.

Het standaard Thermoskussens met drie kamers telt bij de bepaling van het energielabel mee voor Rc=3,8 m²K/W. Dit wordt beschouwd als een veilige waarde.Het isolerend effect in de praktijk is veel hoger.

Bodemfolie, een stevig zeil dat woningbreed op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht, stopt de verdamping van het vocht en remt het radongas dat uit de bodem ontwijkt. In kruipruimtes waarin weleens water komt te staan, kan onder de Bodemfolie stroken luchtkusssenfolie worden aangebracht zodat de Bodemfolie beter meedrijft met het opkomende water.

Bij TONZON vloerisolatie worden de buitengevels niet aan de binnenzijde geïsoleerd om te voorkomen dat de fundering kouder wordt vanwege de onverminderde afkoeling aan de buitenzijde. Vooral bij betonvloeren wordt daarbij de koudebrug tussen vloer en fundering versterkt. de randen in de kamer worden kouder zoals jaren geleden al in de praktijk is vastgesteld.

Vanwege het betere isolerende effect is de energiebesparing hoger dan van andere vloerisolaties. Bij een groot praktijkproject kwam een besparing naar voren die 4 keer hoger is.  Bij woningen met vloerverwarming worden besparingen gevonden van 40% op jaarbasis. Ook bij woningen met luchtverwarming waarbij de luchtkanalen in de kruipruimte lopen, worden hogere besparingen gevonden dan gemiddeld. In alle gevallen kan gesteld worden het het beleggen van geld onder je vloer in TONZON materiaal veel meer rendement heeft dan op een spaarrekening. En daar krijg je nog als extra bij meer comfort en minder schimmel en huisstofmijt.

TONZON Vloerisolatie is met afstand de meest klimaateffectieve vloerisolatie ter wereld. De impact die het systeem heeft op het klimaat vanwege de winning, productie, verpakking, transport en applicatie is vaak al binnen enkele winterweken gecompenseerd. Bij andere vloerisolaties (ook door de rijksoverheid gesubsidieerd) kan dit wel 16 jaar duren zo blijkt uit berekeningen van MilieuCentraal [Link>> ].