Muurisolatie

Muurisolatie: Bespaar energie, verhoog uw comfort en verlaag uw kosten met onze experts

Waarom muurisolatie?

muurisolatie

Muren zijn een van de belangrijkste bronnen van warmteverlies in een woning. Door uw muren te isoleren, kunt u tot wel 30% besparen op uw stookkosten. Naast energiebesparing, zorgt muurisolatie ook voor een comfortabeler woonklimaat. In de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Dit zorgt voor een stabielere kamertemperatuur en vermindert tochtstromen.

Binnenmuurisolatie of buitenmuurisolatie?

Er zijn twee manieren om uw muren te isoleren: binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie.

  • Binnenmuurisolatie: Dit is de meest gebruikte methode. De isolatiematerialen worden aan de binnenkant van de muur geplaatst, tussen de muur en de beplating of het behang. Voordelen van binnenmuurisolatie zijn dat het relatief eenvoudig en goedkoop is om te installeren. Nadelen zijn dat er minder isolatiemateriaal kan worden geplaatst dan bij buitenmuurisolatie en dat er woonruimte verloren gaat.
  • Buitenmuurisolatie: Bij buitenmuurisolatie worden de isolatiematerialen aan de buitenkant van de muur geplaatst, tegen de gevel. Voordelen van buitenmuurisolatie zijn dat er meer isolatiemateriaal kan worden geplaatst en dat er geen woonruimte verloren gaat. Nadelen zijn dat het duurder is om te installeren dan binnenmuurisolatie en dat er vergunning nodig kan zijn.

De voordelen van muurisolatie: Bespaar, woon comfortabeler en verhoog de waarde van uw woning!

muur isoleren voor en warme huis

Muurisoleren?
Doe het slim met Ikwilmijnvloerisoleren!

Welke isolatiematerialen zijn er?

Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor muurisolatie, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De meest gebruikte materialen zijn:

  • Glaswol: Glaswol is een goedkoop en effectief isolatiemateriaal. Het is niet brandbaar en heeft goede geluidsisolerende eigenschappen.
  • Steenwol: Steenwol is een duurder isolatiemateriaal dan glaswol, maar het is ook sterker en gaat langer mee. Steenwol is ook niet brandbaar en heeft goede geluidsisolerende eigenschappen.
  • PIR-isolatie: PIR-isolatie is een van de meest effectieve isolatiematerialen op de markt. Het heeft een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt, waardoor er minder materiaal nodig is om dezelfde isolatiewaarde te bereiken. PIR-isolatie is brandbaar, maar er zijn brandveilige varianten beschikbaar.

Wat kost muurisolatie?

De kosten van muurisolatie variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals de gekozen methode, het isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag. Gemiddeld kunt u rekenen op €20 tot €50 per vierkante meter voor binnenmuurisolatie en €50 tot €100 per vierkante meter voor buitenmuurisolatie.

Om u een nauwkeuriger schatting te kunnen geven van de kosten voor uw specifieke situatie, nodigen we u graag uit om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Onze experts zullen uw woning beoordelen en u adviseren over de beste isolatieoptie voor uw budget en behoeften. We zullen u ook een gedetailleerde offerte presenteren met de geschatte kosten.

Vraag vandaag nog uw gratis offerte aan en ontdek hoeveel u kunt besparen met muurisolatie!

Is muurisolatie subsidieerbaar?

In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen, waaronder muurisolatie. De hoogte van de subsidie hangt af van uw inkomen en de woning waar u woont. U kunt op de website van de Rijksoverheid meer informatie vinden over subsidies voor isolatie

Wilt u meer weten over muurisolatie?

Neem dan contact op met ons isolatiebedrijf. Onze isolatiespecialisten helpen u graag bij het kiezen van de juiste muurisolatiemethode en -materiaal voor uw woning. We houden rekening met uw wensen, budget en de specifieke kenmerken van uw woning

Summary
Muurisolatie
Service Type
Muurisolatie
Provider Name
ikwilmijnvloerisoleren.nl,
Pruimengaarde 19,Houten,Utrecht- 3992 JK ,
Telephone No. 06-28 73 60 30
Area
Regio Utrecht
Description
Muren zijn een van de belangrijkste bronnen van warmteverlies in een woning. Door uw muren te isoleren, kunt u tot wel 30% besparen op uw stookkosten. Naast energiebesparing, zorgt muurisolatie ook voor een comfortabeler woonklimaat. In de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Dit zorgt voor een stabielere kamertemperatuur en vermindert tochtstromen.